tisdag 28 februari 2012

Demondockan Annabelle





Denna märkliga historia börjar på 70-talet när en sjuksköterskestuderande tjej, Donna, fick en trasdocka i present från sin mamma. Donna tog med sig dockan till sin lägenhet som hon delade med en kamrat, Anngie. Men snart började konstiga saker hända. Dockan tycktes flytta sig runt i lägenheten av sig själv. De lämnade den på ett ställe men hittade den på ett annat i en helt annan pose.
De hittade också meddelande skrivna på pergament.
På lapparna stod det saker i stil med: ”Help us”.
När lapparna började dyka upp misstänkte Donna och Anngie att någon bröt sig in och lämnade lapparna för att skrämma dem. Så det la ut olika saker över dörrar och fönster för att se om någon hade öppnat dem. Men inget tydde på det.

Trots allt oförklarligt som hände kontaktade varken Donna eller Anngie hjälp av något slag. Men en kväll kom Donna hem och hittade något som såg ut som blod på dockans händer och klänning. Då kontaktade de till sist ett medium som kom och höll en seans. Under seansen fick de kontakt med en ande som sade sig heta Annabell Higgins. Hon hade dött på samma plats där Donna och Anngies hus stod nu när hon var 7 år. Hon sade sig trivas med Donna och Anngie och ville bo kvar med dem genom att flytta in i dockan. Trots incidenten med blodet sa Donna och Anngie, av någon anledning, att det var helt okej. Enligt dem själva tyckte de synd om Annabelle. Men att tacka ja till detta skulle snart visa sig vara det absolut sämsta beslut någon kan ta. Det dröjde inte lång tid innan Annabelle slog till igen. Denna gång drabbades Donnas vän Lou. Han hade känt till dockan ända sedan Donna fick den och aldrig gillat den. Han började få starka mardrömmar om dockan. En natt upplevde han det som att han väcktes av att den försökte strypa honom. Det var en obehagligt tydlig dröm, så pass tydlig att Lou funderade över om det kanske varit verklighet…

Dagen efter den märkliga drömmen var Lou hemma hos Donna och Anngie. Plötsligt hördes märkliga ljud från Donnas rum. De tre blev oroliga över att någon höll på att göra inbrott och Lou gick in i rummet. Men när han kom in var det helt tomt sånär som på att Annabelle-dockan låg slängd på golvet. Lou fick en obehaglig känsla av att någon stod bakom honom. Han svängde runt, i nästa ögonblick kände han en stark smärta i bröstet. När han såg ner var hans tröja täckt av blod. Vid närmare undersökning av Lous mystiska skada kunde man urskilja något som liknade märken av klor. Efter detta var både Lou, Donna och Anngie livrädda. De kontaktade en präst som de berättade allt som hänt för. Han kände att fallet med Annabelle var alldeles för komplicerat för honom så han kontaktade i sin tur de paranormala utredarna Ed och Lorraine Warren. Paret är båda väldigt kända och har tillsammans utrett många övernaturliga fall. De grundade New England Society for Psychic Research i början av 50-talet och har skrivit ett flertal böcker.

Efter att ha hört historien ansåg Ed och Lorraine att en exorcism borde utföras över huset av en präst. Detta utfördes samma kväll. När det var klart tog Ed och Lorraine med sig Annabelle eftersom Donna och de andra aldrig mer ville se den.
Enligt Ed och Lorraine hade det aldrig funnits någon spökflicka vid namn Annabelle utan det var en demonisk kraft som lurat i Donna och de andra det för att få tillåtelse att lägga sig i deras liv. Egentligen var den inte intresserad av dockan men hade använt sig av den i hopp om att kunna uppnå sitt egentliga mål: att ta över en riktig person! Ed och Lorraine säger att demoniska krafter behöver uppmuntras för att kunna få makt att påverka människor. Donna och de andra hade ju lugnt gjort det genom att säga att ”anden” fick stanna i dockan.

Nu finns Annabelle i en glasmonter i Warrens ockulta museum i Moodus i Connecticut.

Jag hittade den här texten ifrån: http://missmagicgirl.wordpress.com/2010/09/23/annabelle-dockan-besatt-av-en-demon/

måndag 27 februari 2012

Jag har ätit chips med cheeseburgar-smak. XD De var ganska goda faktiskt, men liite konstigt. X)