lördag 14 april 2012

Tv-spelsblogg




Om du är intresserad av spel så har jag skapat en blogg där jag BARA skriver om Tv-spel ;)

HÄR

torsdag 5 april 2012

Gråtande statyer och tavlor




Alla sorters statyer och tavlor kan gråta. Det finns rapporter med ikoner målade på duk och trä och statyer av porslin, metall, sten osv.
Det är religiösa tavlor och statyer det gäller och då ses ofta deras plötsliga gråtattacker som mirakel och tecken från ovan. Ofta reser mängder av människor till dessa statyer för att få healing och hjälp.
Auktoriteter i den katolska kyrkan har dock varit väldigt vaksamma vad det gäller detta fenomen och haft höga krav innan de velat acceptera det som något gudomligt. De har sett till att undersökningar gjorts och avslöjat en del bluffar. Vilket är en bra attityd eftersom det ju ändå finns en hel del bluffmakare där ute. Men kan man verkligen bortförklara alla dessa mystiska händelser?

I Italien finns en tavla av jungfru Maria som 1971 började blöda. När polisen undersökte fallet konstaterades det att det var äkta blod.

En annan blodig händelse var i November 1992 när en staty i Santiago i Chile började gråta blod. Och då avslöjades det att statyns blodtyp var typ 0-4 av mänskligt blod.

Ett annat spännande fall skedde i St. George’s Antiochean Orthodox church i Cicero, Illinois 1994. Då rann tårar från en ikon med jungfru Maria och Jesus. Tårarna kom från ögonen och kallades av många ett mirakel.

En känd incident är det så kallade ”Our Lady of Akita” -fallet. I Akita i Japan både blödde, svettades och grät en staty vid ca 100 olika tillfällen från ungefär mitten av 70-talet till och med början av 80-talet. En nunna i statyns närhet fick även uppenbarelser i samband med detta. Det mest intressanta med händelsen är att blodet och svetten visade sig vid analys vara mänskligt.

Ja, vad ska man tro?

Detta fenomen har faktiskt även förekommit i Sverige. 1992 började en femtonårig flicka, Samira Hannoch, i Södertälje få flera uppenbarelser där hon såg helgonet Charbel Makhlouf. Han talade till henne och sa bland annat att den syrianska kyrkan i Geneta och den assyriska i Folkets hus borde enas.

En av uppenbarelserna fick Samira på balkongen. När hon kom in rann det olja från hennes armar och porträttet av Charbel som familjen hade började gråta olja. På grund av dessa mirakel började människor komma till Samira för att hon skulle stryka lite av oljan på dem. Väldigt många handikappade och sjuka sägs ha blivit helt botade. Vart efter ryktet spred sig kom fler och fler dit och tydligen ska 45 000 personer sökt Samiras hjälp på 8 dagar!

Efter ett tag stängde Samira sin mottagning och idag lever hon ett anonymt liv. Kyrkorna enades aldrig heller utan tvärt om. Men, men… Intressanta händelser i alla fall som gör att även Sverige kan skryta med en gråtande tavla.

Hur ska man då förklara dessa fenomen? Är det mirakel från högre makter? Är det luriga lägre andar eller varelser som skojar? Eller är det bluffar?
När det gäller ett sånt här stort fenomen så går det inte att ge ett svar. Varje fall måste bedömas för sig och vissa kommer man då kunna förklara och andra inte.

Alla fall behöver inte heller förklaras som bluffar där folk har lyckats få vätskor att sippra ut genom statyer och tavlor genom rör och andra trick. Vissa av fallen kan även bero på naturliga fenomen.
Som kondensvätskor, vittring av ålder eller kemiska reaktioner i luften osv. Till exempel så kan det vara så med vissa oljor, som olivolja, att om de har använts för att dränka in statyn i så kan det leda till effekten av gråt eller en blödande effekt.
Det mest mystiska är de fall där man har fått möjlighet att analysera blodet eller tårarna och de visat sig vara äkta. Blodet kan ju då fortfarande bero på bluffar men de fall där det rört sig om äkta tårvätska är omöjliga att avfärda som bluff. Om man inte ska börja misstänka dem som analyserat tårarna då vill säga.

Jag hittade den här historian från MissMagicGirl.wordpress.com

-.-

Min bästa kompis ska följa med någon annan hem...hon lovade att vara med mig mera -.- Ja, jag vet jag är avundsjuk...